Vampyr top 10 film

1. Twilight
Twilight (dansk "Tusmørke") er en amerikansk fantasy-/kærlighedsroman. Den er skrevet af den amerikanske forfatter Stephenie Meyer. Bogen udkom i USA i 2005, og blev filmatiseret i 2008. Twilight er den første bog i Twilight Sagaen, som består af fire bøger. Efterfølgerne i serien hedder New Moon (Nymåne), Eclipse (Formørkelse) og Breaking Dawn (Daggry).
Filmen handler om pigen Bella Swan, der næsten hele sit liv har levet sammen med sin mor, da forældrene er skilt. Moderen, Renée Dwyer, gifter sig igen, denne gang med en baseballspiller, Phil Dwyer, og han rejser meget. Renée bliver hjemme med Bella, men Bella ved at hun ikke trives med det, så hun beslutter at flytte til en lille regnfuld by, hvor alle kender alle, Forks, i staten Washington for at bo hos sin far, Charlie Swan. Her møder Bella den mystiske Edward Cullen. Det viser sig at han en 108 år gammel vampyr, som er 17 år for evigt. Edward og hans vampyrfamilie lever kun af dyreblod, de kalder sig selv vegetarer. På trods af dette forelsker de sig impulsivt og hovedkulds i hinanden. Men da den farlige vampyr James og hans klan dukker op, må Edward og hans familie gøre alt i deres magt for at redde Bellas liv.


2. Interview with a Vampire
"En vampyrs bekendelser" er en dramafilm fra 1994 baseret på Anne Rice's roman fra 1976 af samme navn. Filmen er instrueret af Neil Jordan, og hovedpersonerne spilles af Tom Cruise (Lestat) , Brad Pitt (Louis) og Kirsten Dunst (Claudia). Handlingen strækker sig over en periode på omkring 350 år og en stor del af filmen udspiller sig i New Orleans.
At Tom Cruise skulle spille Lestat, blev i starten meget kritiseret af Anne Rice. Hun sagde om Cruise: "(han er) ikke mere min vampyr Lestat, end Edward G. Robinson er Rhett Butler" ("(Cruise is) no more my Vampire Lestat than Edward G. Robinson is Rhett Butler") og at castingen var "så bizar, at det næsten er umuligt at forestille sig hvordan det kommer til at fungere" ("so bizarre, it's almost impossible to imagine how it´s going to work."). Men ikke desto mindre var hun tilfreds med Cruises optræden efter at have set den færdige film. Anne Rice betalte 7.740 $ for to sider i Daily Variety, hvor hun roste hans optræden og undskyldte for sine tidligere fordomme. At Tom Cruise fik rollen er stadig omstridt blandt fans.
Filmen blev en kæmpesucces og betød fornyet interesse for bogen, der igen kom på bestsellerlisterne.


3. Underworld
Vampyren Selene er en vampyr "Death Dealer" eller en varulvjæger; et job som hun er meget god til, som hun udfører som hævn, da hun tror at hendes familie blev slagtet af varulvene. Hun bliver tiltrukket af en læge, Michael Corvin som er et helt normalt menneske, indtil at han bliver bidt af en Lycan, så han vil blive en varulv ved næste fuldmåne. Efter at redde Michael fra varulvenes herre, Lucian må hun vælge mellem at gøre sit job som Death Dealer, som går ud på at dræbe Michael, da han er ved at forvandle sig til en varulv, eller risikere sit liv for at redde ham.
Medvirkende: Selene: Kate Beckinsale. Michael Corvin: Scott Speedman. Lucien: Michael Sheen. Kraven: Shane Brolly.

4. The Lost Boys
En mor og hendes to sønner Michael og Sam flytter til en lille kystby i Californien. Byen er plaget af rockere og nogle mystiske dødsfald. Michael bliver venner med to andre drenge, som hævder at være vampyr jægere. Sam bliver trukket ind i bandemiljøet af en smuk pige og begynder at sove hele dagen og være oppe om natten.
The Lost Boys er uden tvivl blandt de mest geniale af vampyr-film der nogensinde er lavet. Jason Patric og Kiefer Sutherland er fantastiske i dette visuelle mesterværk. Instruktøren Joel Schumacher gør et fremragende stykke arbejde og gør filmen til et sandt kunstværk. Filmen har humor uden at ødelægge spændingen.

5. Queen of the Damned
Vampyr Lestat (Stuart Townsend) bliver vækket fra årtiers søvn ved lyden af et rockband, som han han bliver forsanger i. De opnår international succes og planlægger en række live koncerter. Lestat kontaktes af Marius (Vincent Perez), og advarede han om, at andre vampyrer i verden ikke vil tolerere hans prangende offentlige profil.
Jesse Reeves (Marguerite Moreau), en forsker for en paranormal undersøgelse gruppe kaldet Talamasca som er ved at komme på sporet af Lestat og Lestat fortæller resten af gruppen at han virkelig er en vampyr.6. Bram Stoker’s Dracula
Francis Ford Coppola har skabt en erotisk, voksen gyserfilm baseret på Bram Stoker’s klassiske Dracula roman fra 1897.
Grev Dracula har begivet sig fra Transylvanien til London, for at søge efter en ung skønhed, som er en kopi af den unge kvinde, han mistede for fire hundrede år siden. Draculas mål er at forene sig med sin elskede for evigt.
Bram Stoker's Dracula vandt tre Oscars for bedste kostume, bedste makeup samt bedste lyd og hovedrollen spilles af Gart Oldman som grev Dracula. I de øvrige roller ses Winona Ryder, Sir Anthony Hopkins og Keanu Reeves.
7. Van Helsing
Van Helsing er en amerikansk actionfilm fra 2004 instrueret af Stephen Sommers og med Hugh Jackman og Kate Beckinsale i historien om bekæmpelsen af Grev Dracula, The Wolfman og Frankensteins monster. Filmen var inspireret af Peter Cushings heroiske fortolkning af rollen som Van Helsing i Terence Fishers film Dracula (1958).
Van Helsing var navnet på en af de to hovedpersoner i Bram Stokers roman Dracula (1897). Han er i bogen en skarpsindig akademiker, der gennemskuer, at grev Dracula er vampyr, og sammen med en flok yngre mænd jager blodsugeren fra England til hans slot i Transsylvanien.


8. Dracula 2000
Dybt under Londons gader afbryder tyve med militær præcision det avancerede elektroniske sikkerhedssystem og trænger ind i en gigantisk bokshvælving proppet med historiske skatte fra hele verden. Allerbagest - beskyttet af flere udspekulerede fælder - en hermetisk forseglet, sølvskinnende, korsprydet kiste med ukendt indhold.
Senere ombord på flugtflyet brækker de i spændt forventning kistelåget op. De sidste rædselsvækkende minutter af deres liv slutter brat med blodsivende tandmærker på halsen.
Få timer senere lander en ung, cool grev Dracula i USA, hvor ingen i vore dage tror på vampyrer. Den ældgamle ondskab er klar til at male byen rød...

9. 30 Days of Night
I den isolerede by Barrow i Alaska, er der årligt nat i en periode på 30 dage. En gruppe sultne vampyrer vælger derfor netop dette sted og tidspunkt til at slå sig løs. Det eneste håb for lokalbefolkningen er den lokale sherif Eben Oleson og hans kone Stella, som tager kampen op mod den blodtørstige overmagt.

10. Nosferatu the Vampire
Nosferatu, eine Symphonie des Grauens. Friedrich Wilhelm Murnaus mesterlige stumfilm Nosferatu, eine Symphonie des Grauens. Filmen havde premiere tilbage i 1922, hvilket jo i sig selv er mange år siden, men den har bevaret sin styrke helt frem til i dag. Et yngre publikum vil nok affærdige den som værende kedelig, hvis de da overhovedet gider at se en sort/hvid film, som heller ikke har nogen tale. Men de tager noget så grueligt fejl. Filmen er dybt fascinerende, og nærmest tryllebinder tilskueren.

 
Skal vi være Facebook venner?Nosferatu