Hvad er Goth?
Goth pige til Goth festival Det er utroligt svært at svare fyldestgørende på dette spørgsmål idet man lige så godt kunne spørge: Hvad er samfundet? Der er så mange facetter i svaret, som trodser enhver entydigt forklaring. Goth i sin simpleste form er en subkultur. En gruppe af mennesker, der føler sig godt tilpas i hinandens selskab. Der er ingen specifikke ting der definerer, hvad du skal gøre, (undtagen selvfølgelig det implicitte sorte tøj). Mennesker i Gothmiljøet har alle forskellig musiksmag, følger forskellige religioner, har forskellige erhverv, fritidsinteresser og sans for mode.
De fleste Goth’ere bliver Goth fordi de er blevet afvist af det ”normale” samfund, fordi den måde de ønsker at leve deres liv, ikke passer ind i normen. Goth´ere er fritænkere, folk som ikke accepterer de moralske regler i samfundet, bare fordi de får det at vide "Det er bare sådan” eller ”Dette er, hvad Gud siger!". Goth’ere har mere tendens til at lytte til, hvad du har at sige, og handle ud fra deres eget sind. Denne form for fritænkning og afvisning af dogmer medfører ofte en afvisning i dagens samfund.
Men på grund af denne afvisning fra det "normale" samfund, har Goth’ere sluttet sig sammen og omgås andre fritænkere. Dette har en gavnlig effekt på både den enkelte og samfundet som helhed. For den enkelte giver det en følelse af at tilhøre en gruppe med venner, som man kan knytte sig til. For samfundet kan det fjerne et problem med vrede utilpassede unge.
UnSun Goth rock band Det er naturligvis ikke tilfældet for alle goth’ere. Mange Goth’ere er blevet Goth’ere af en række andre årsager. De kan lide musikken, stilen eller de har Goth venner og er på den måde kommet med i gruppen.
Der findes mange stereotype opfattelser af Goth i dag. Mange synes at havde deres egen måde at definere hvad Goth er enten baseret på tøjstil, musiksmag til helt over i, at alle Goth’ere er satanister eller en del af en slags ukult underverden.
Gothmiljøet er lige så vidt forskelligt som samfundet i almindelighed. Der er mange forskellige samfundslag repræsenteret i Gothmiljøet og mange forskellige musikalske stilarter. Moden varierer i Gothmiljøet fra den traditionelle victorianske tøjstil til den industrielle stil.
Goth er ofte blevet brugt til at beskrive ting, der ikke passer godt ind i samfundet. For eksempel: Navnet "Gotisk" henviser til en germansk stamme af "Goterne", der var et germansktalende folk, som boede ved Weichsels udmunding i Østersøen i det 1. århundrede e.Kr. De var kendt i middelhavsområdet som Gotoner og var frygtede krigere, der bidrog til romerrigets fald. Den nutidige Gothsubkultur findes i mange lande. Den begyndte i Storbritannien i starten af 1980'erne som en udløber af Goth-rockgenren, en musikalsk videreudvikling af Punkgenren. Der findes mange forskellige former for gotiske stilarter men nogen af de mest kendte/genkendte stile er:

Punk Goth par Punk Goth: Punk Goth er den første gotiske stil der kom frem, fordi Goth udspringer fra punkstilen. Punk Goth stilen er oftest den stil man har først, når man bliver Goth. Farverne er oftest sort blandet med rød eller skotsternet stof. Punk Goth’ erne bærer ofte udsmykninger i form af dødningehoveder og går i hullet tøj.

Fetish Goth: Man kan kende denne Goth på tøjet. De bærer altid læder, lak og pigge. Farven på tøjet og tilbehøret er mest sort og rødt. De fleste Fetich Goth folk er til S/M og angiver ofte dette som grunden til, at de bærer lak og læder. De viser også ofte en del bar hud.

Romantisk Goth: Denne Goth er oftest en kvinde og ses sjældent hos mænd. Denne Goth synes om det sensuelle og klæder sig gerne ud i blonder og snøre (hos mænd flæser og typisk adeligt tøj fra 1600-tallet til 1800-tallet). Farverne er de mørke farver som mørk violet, bodorød, royal blå og sort. Selve tøjet er inspireret fra 1600-tallet til 18-tallet og kan også være inspireret af middelalderen helt tilbage til 1400-tallet.

Ond udseende Vampire Goth Vampire Goth: Denne Goth kan kendes på de typiske hjørnetænder. De klæder sig primært som andre Goth’er, de fleste bærer dog også spidse tænder. De er ofte blege i huden og deler interesse for de samme ting som andre goth’ere, men har en forkærlighed for vampyrer og måden vampyrer lever på. De går meget op i at være blege og holder sig ofte væk fra solen (ikke helt bogstaveligt men de går helst ikke ud i fuld sol og får farve).

Cyber Goth: Denne Goth er utrolig nem at kende. De bærer ofte en neonfarve på kroppen. Farverne på tøjet er sort og skigende neonfarver. De bærer også Goggels og en kæmpe mængde af kunstige dreads for eksempel i håret. Cyber Goths er sjældne i Danmark og udløber af stilen Cyber som de blander med deres gotiske stil. Det at to stilarter er blandet sammen, er sjældent set hos folk. Fordi Goth’ere oftest er til musik som klassisk, metal og dystert og Cybere derimod er til elektronisk musik.

Lolita Goth: Disse personer klæder sig ofte som "små piger". Det er en type Goth, der kan bruges af piger. Det er til dels en stil som den almindelige Goth, men med træk som skolepigekostumer, rottehaler og andet i den stil. Stilen peger også hen mod den romantiske Goth, fordi de bruger mange blonder, flæser, accessories og meget mere i stilen. De er oftest meget pyntet og blander gerne farverne sort og hvid sammen. Ellers ses farverne lyserød, babyblå og andre lignende farver også gerne i tøjet. I japan har stilen været meget udbredt de sidste år og det er Japan stilen kommer fra.


 
Skal vi være Facebook venner?

Skal vi være Facebook venner?

Nosferatu